Faceți căutări pe acest blog

joi, 9 iunie 2016

Sandale romane

Sandalele de gladiator sunt in mare trend anul acesta. Acestea au fost numite asa dintotdeauna. Sunt sandalele cu care se incaltau gladiatorii in perioada romanilor si a dacilor. Nimeni nu avea voie sa apara in public cu picioarele goale pentru ca asta era un semn al saraciei. 
Romanii isi faceau sandale care sa nu le acopere degetele sau pantofi si cizme, acestea fiind incaltari cu degetele acoperite dar toate insa se prindeau cu bretele de glezna, de pulpa sau de genunchi.
Se spune ca sandalele au fost primele incaltari rigide. Aveau o talpa riginda care era prinsa de picior cu una sau mai multe bretele din piele. Era incaltamintea preferata a cetatenilor Imperiului Roman in perioada caniculara.
La putin timp de la aparitia acestora, sandalele romane au inceput sa capete noi forme, sa apara noi modele si de diferite culori. Toate acestea difereau in functie de calitatea materialelor. Clasele superioare erau cele care aveau voie sa poarte sandale rosii 
Soldatii romani trebuiau sa mearga mult pe jos, ei avand nevoie de incaltaminte foarte rezistenta. Ei purtau caliga, acestea fiind niste sandale militaresti cu talpa acoperita cu tinte.  
Sandalele erau intotdeauna confectionate din piele. Maestri romani prelucrau pieile de animale si confectionau diferite incaltari si chiar articole vestimentare.
Astazi gasiti sandale de gladiator in toate magazinele si sunt foarte la moda.

Niciun comentariu: