Ne vine greu să credem faptul că, deși zahărul este un produs natural, chiar medicii recomandă să încercăm fie să îl eliminăm din alimentația noastră zilnică, sau măcar să îl consumăm în cantități potrivite. Scepticii susțin că e doar o strategie de
marketing prin care specialiștii încearcă să promoveze producătorii de indulcitori naturali, însă ar trebui să apreciem toate acele sfaturi prin care ni se explică avantajele acestora, comparativ cu dezavantajele zahărului, care odată cu procesarea sa își pierde o mare parte din proteine, vitamine și minerale inițial aflate în compoziția sa.
Consumând
cantități mari de zahăr, într-adevăr, veți căpăta mai multă energie, însă
câștigul este doar unul temporar, căci veți dobândi totodată o stare de
nervozitate crescândă, iar pancreasul dvs. va secreta mai multă insulină decât
în mod normal. În plus, bolile deja existente în organismul dvs. se vor
accelera, în condițiile în care inflamarea vaselor de sânge transportă microbii
și îi ajută să ajungă în exact acele zone ale corpului în care nu ar trebui să
fie.
O atenție
sporită la cantitatea de zahăr consumat zilnic ar trebui să se înregistreze în
rândul persoanelor care suferă de diabet, afecțiuni ale inimii sau care duc un
stil de viață sedentară, căci chiar înainte de a conștientiza și de a ajunge să
facă ceva la modul concret în privința acestor afecțiuni, va fi prea târziu, iar depozitul de zahăr
din organism deja va fi stocat, astfel încât eventuala perioadă de recuperare –
acolo unde ea ar mai fi posibilă – durează și procesul este îngreunat, uneori
ajungându-se chiar în ipostaze depresive înregistrate în rândul pacienților de
acest timp.
Tocmai pentru a
nu se ajunge la intervenții chirurgicale ori la tratemente medicamentoase pe
termen lung, indicat este să se prevină, nu să se combată, motiv pentru care
fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă dezavantajele zahărului de consum și să
îl utilizeze din ce în ce mai puțin în alimentația zilnică.
Bineînțeles,
proastele obiceiuri alimentare nu se pot schimba peste noapte, dar cu puțină
ambiție, perseverență, dar mai ales dorință de viață, acest lucru este posibil,
mai ales că acum găsim pe piață tot felul de companii care ne propun
alternative ale zahărului în îndulcitorii naturali precum: ștevia, nectarul de
agave, siropul din malț de orz sau cel de arțar, precum și mierea.
Un comentariu:
Sunt de parere ca zaharul nu este sanatos ,avem atatea alternative in jurul nostru . Totul este comercial , i-am copiat pe americani cu acesti indulcitori in exces .
Interesant articolul . Multumim !
Trimiteți un comentariu