Faceți căutări pe acest blog

joi, 6 august 2015

Indulcitorii naturali - alternativa sanatoasa a zaharului de consum





Ne vine greu să credem faptul că, deși zahărul este un produs natural, chiar medicii recomandă să încercăm fie să îl eliminăm din alimentația noastră zilnică, sau măcar să îl consumăm în cantități potrivite. Scepticii susțin că e doar o strategie de
marketing prin care specialiștii încearcă să promoveze producătorii de indulcitori naturali, însă ar trebui să apreciem toate acele sfaturi prin care ni se explică avantajele acestora, comparativ cu dezavantajele zahărului, care odată cu procesarea sa își pierde o mare parte din proteine, vitamine și minerale inițial aflate în compoziția sa.


Consumând cantități mari de zahăr, într-adevăr, veți căpăta mai multă energie, însă câștigul este doar unul temporar, căci veți dobândi totodată o stare de nervozitate crescândă, iar pancreasul dvs. va secreta mai multă insulină decât în mod normal. În plus, bolile deja existente în organismul dvs. se vor accelera, în condițiile în care inflamarea vaselor de sânge transportă microbii și îi ajută să ajungă în exact acele zone ale corpului în care nu ar trebui să fie.
O atenție sporită la cantitatea de zahăr consumat zilnic ar trebui să se înregistreze în rândul persoanelor care suferă de diabet, afecțiuni ale inimii sau care duc un stil de viață sedentară, căci chiar înainte de a conștientiza și de a ajunge să facă ceva la modul concret în privința acestor afecțiuni, va fi prea târziu, iar depozitul de zahăr din organism deja va fi stocat, astfel încât eventuala perioadă de recuperare – acolo unde ea ar mai fi posibilă – durează și procesul este îngreunat, uneori ajungându-se chiar în ipostaze depresive înregistrate în rândul pacienților de acest timp.
Tocmai pentru a nu se ajunge la intervenții chirurgicale ori la tratemente medicamentoase pe termen lung, indicat este să se prevină, nu să se combată, motiv pentru care fiecare dintre noi trebuie să înțeleagă dezavantajele zahărului de consum și să îl utilizeze din ce în ce mai puțin în alimentația zilnică. 
Bineînțeles, proastele obiceiuri alimentare nu se pot schimba peste noapte, dar cu puțină ambiție, perseverență, dar mai ales dorință de viață, acest lucru este posibil, mai ales că acum găsim pe piață tot felul de companii care ne propun alternative ale zahărului în îndulcitorii naturali precum: ștevia, nectarul de agave, siropul din malț de orz sau cel de arțar, precum și mierea.

Un comentariu:

casti de copiat spunea...

Sunt de parere ca zaharul nu este sanatos ,avem atatea alternative in jurul nostru . Totul este comercial , i-am copiat pe americani cu acesti indulcitori in exces .
Interesant articolul . Multumim !