Faceți căutări pe acest blog

luni, 17 iunie 2013

Informatii utile despre miscarea fizica

Pe zi ce trece tot mai multi oameni incep sa inteleaga beneficiile miscarii fizice, sportul fiind printre cele mai la eficace si la indemana metode de destresare, de mentinerea organismului in forma maxima, de imbunatatirea calitatii vietii, cat si de prelungirea ei. Studiile facute in Statele Unite ale Americii, la Universitatea din Oregon, au demonstrat fara putinta de tagada ca persoanele care fac zilnic o jumatate de ora de miscare fizica, au o speranta de viata cu sapte ani mai mare decat cele sedentare, diferenta nefiind deloc neglijabila. In concluzie, trebuie sa ne apucam sa facem miscare, deci avem nevoie de un echipament sportiv (imbracaminte si incaltaminte) pe masura dorintelor noastre.

Ce trebuie sa stim inainte de a porni la drum penru a achizitiona echipamentul sportiv de care avem nevoie:
- intreg echipamentul trebuie sa fie, pe cat posibil, confectionat din fibre naturale, pentru a lasa organismul sa respire liber in timpul efortului sustinut;
- tricourile trebuie sa fie largi si relaxate, astfel incat sa permita actiuni ample ale corpuluil, fara a jena in niciun fel miscarea - incaltamintea trebuie sa fie comoda si usoara.

Este evident ca echipamentele de marca sunt cele mai bune din punct de vedere calitativ, asa ca este indicat sa va indreptati atentia catre produse din categoria medium spre premium.

Printre marcile de renume in segmentul echipamentului sportiv pentru amatori amintim: Adidas, Nike, Puma, Reebok, Le Coq Sportif, Slazenger, Kappa, Lacoste, Converse etc. Trebuie punctat faptul ca majoritatea echipamentelor sportive de marca au preturi relativ prohibitive pentru puterea de cumparare medie a romanilor, cu exceptia perioadelor in care fac oferte de reduceri, asa ca stati cu ochii in patru si beneficiati de ele. Daca doriti sa aveti o viata lunga si sanatoasa, lipsita de probleme de sanatate si de stress, incepeti sa faceti miscare cat mai curand, organismul dumneavoastra va va multumi mai curand decat va asteptati.

Niciun comentariu: