Faceți căutări pe acest blog

luni, 5 decembrie 2016

Curiozitati despre Coco Chanel

Cand spunem Coco Chanel spunem moda, eleganta si rafinament. Coco Chanel a fost cea mai puternica femeie din lumea modei. 
Pe numele ei adevarat, Gabrielle Bonheur Chanel s-a nascut in 1883 in Saumur, Franta. Femeia a reusit sa isi creeze propriul imperiu in lumea barbatilor. Mereu a dorit sa fie egala, de multe ori reusind sa fie chiar mai buna decat ei. Inainte de a deveni designer, Coco Chanel a fost cantareata de cabaret, asa reusind sa castige primii bani. 
Numele de Coco l-a preluat in momentul in care s-a apucat de cantat, iar mai tarziu a recunoscut ca acesta era de fapt pseudonimul tatalui sau. 
A fost cea care a introdus pantalonii in garderoba feminina. I-a purtat pentru prima oara in Venetia atunci cand a decis ca nu este deloc confortabil pentru o femeie sa calatoreasca in fusta. 
Prima aroma a fost lansata de ea. Chanel no.5 este unul dintre cele mai faimoase parfumuri create de ea, acesta fiind lansat in 1921.
Distinsa doamna a fost crescuta de fapt in orfelinat. Atunci cand avea 12 ani, mama acesteia a murit de bronsita iar tatal sau a lasat-o la orfelinatul unei biserici catolice impreuna cu cele 2 surori ale ei, iar pe cei doi frati i-a trimis sa munceasca la o ferma. 
A fost faimoasa si foarte apreciata in America. Fiind criticata de presa franceza, Coco Chanel s-a afirmat in State. 

Niciun comentariu: